Massagepraktijk Hanka van Dijk

Medical taping

Medical taping is in Europa en relatief nieuwe methode. We zien dit voornamelijk bij sporters steeds vaker terug. Vanuit de gedachten dat de beweging en spieractiviteit essentieel zijn om de gezondheid te behouden en te herstellen, werd er een tapemethode ontwikkeld die dit stimuleert.

De achterliggende gedachte hiervan is dat spieren niet alleen benodigd zijn voor de beweging, maar daarnaast ook bepalend zijn voor bloed- lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Wanneer spieren niet goed functioneren, kan dit klachten en aandoeningen als gevolg hebben.

Cure tape: is een elastische tape die de spieren en functies ervan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Cure tape zorgt ervoor dat het lichaamsherstelsysteem wordt geactiveerd, waardoor niet alleen de betreffendespier, maar ook her gebied daaromheen wordt behandeld op een natuurlijke wijze. Na het verwijderen van de tape ondervindt u bijna geen hinder meer en is het traject om weer op oude kracht te komen veel korter. De cure tape is een katoenen tape met een antiallergische lijmlaag. Het materiaal ventileert is 140% rekbaar wat vergelijkbaar is met uw huid. Tape kan 3-4 dagen blijven zitten en u kunt ermee ook onder de douche.

Voor mensen met nekklachten, een tennisarm, golfarm of RSI is tape een uitermate geschikte oplossing. Er wordt namelijk stilgelegd en de extra ondersteuning resulteert in minder klachten, waardoor je je normale werkzaamheden gewoon kunt voorzetten.

Een kleine impressie:

Welke massage is geschikt voor mij?

Doe de test!

Weet u ook niet welke massage u nu eigenlijk moet boeken? Geen probleem. Om u te helpen de juiste keuze te maken hebben we een vragenlijst ontwikkeld. Deze bestaat uit 7 specifieke vragen. Hiermee komt u snel bij de massage die op dit moment bij u past!

Ik vind het heel belangrijk dat mijn klant bij mij tot rust komt.

Hanka van Dijk

uw masseuse