Massagepraktijk Hanka van Dijk

Veel voorkomende klachten:

Spierspannings-hoofdpijn

Heeft u migraine of is het toch spierspanningshoofdpijn.Veel mensen hebben wel eens last van hoofdpijn. En dat is op zich helemaal niet zo ernstig, maar wanneer het vaker voorkomt dan is het toch tijd om samen met een arts te kijken waar de klachten vandaan komen. Regelmatige wordt er bij patient de diagnose , migraine’ gesteld terwijl ze eigelijk geen migraine hebben. 2-2,5 miljoen mensen hebben echt migraine. Alle overige patienten hebben een hoofdpijn die vergelijkbare klachten kunnen geven, maar wordt veroorzaakt door spierspanning. De zogeheten spierspannings- hoofdpijn. Dit type hoofdpijn kan van licht vervelend tot migraine achtige vormen aannemen. Het voordeel van dit type hoofdpijn is dat daar een makelijke behandeling voor bestaat namelijk MASSAGE. Door de spieren in nek, schouders en rug los te maken neemt de spierspannings- hoofdpijn vanzelf af.

Nek en Schouder pijn

De schouder is een complex gewricht met veel spiergroepen diehier invloed op hebben. Schouderklachten komen daardoor voor in elke tak van ,,sport“.Of het nu door werk, sporten of door bijvoorbeeld een val komt, het is zeer lastige pijnklacht. Pijn in de schouder kan erg verlammend zijn. Zo erg dat jeje arm niet kan heffen, iets optillen of zelfs maar vasthouden. Dat kan meerdere oorzaken hebben, zoals overbelaste schouderspieren, een geirriteerdeborstspier, een slijmbeursontsteking of…..verschoven wervel.

Heup en Bekken pijn

Pijn in de heupen bemoeilijk niet alleen het lopen, maar beperkt alle activiteiten die ondernomen worden. Een scheefstand van het bekken geeft niet alleen lage rugklachten, maar kan ook zeker voor heup en bekkenklachten zorgen. Door het beenlengteverschil op te heffen en het bekken recht te zetten is een groot deel van de oorzaakal verholpen. Daarnaast is het nodig om de omliggende spieren zo te behandelen dat de heup weer optimaal kan functioneren. Het SI gewrichten hebben veel invloed op het functioneren van het bekken. Wanneer dit gewricht geblokkeerd is kan dit diverse klachten veroorzaken, waaronder bekkenpijn,beperkte beweging van de benen en meer. Door het losmaken van dit gewricht en het behandelen van de spieren die daar invloed op hebben kunnen de klachten flink verminderen of geheel weggaan. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak.

Rugklachten en rugpijn

Rugpijn kan van een beetje vervelend tot sterk belemmerend zijn.
Denk hierbij aan lichte spierpijn tot een hernia en alles wat daar tussen zit.
Ondanks dat een hernia zelf natuurlijk niet weg te masseren is, kan een massage wel degelijk verlichting geven waardoor er een behoorlijke verbetering kan plaatsvinden in beweging mogelijkheden maar vooral in pijnafname.
Dit geld ook voor klachten als pijn tussen schouderbladen die in meeste gevallen onstaat door een slechte houding, herhaalde bewegingen of en gebrek aan kracht, maar ook door blessures, ongelukken en stress.
Irritatie van de spieren in de schouder, nek en bovenrug kan hevige , krampachtige pijn tussen schouderbladen veroorzaken. In dat geval is er meestal sprake van uitstraling naar nek (hoofdpijn) en armen (tintelingen of dof gevoel in vingers). Door spanningen raken zowel spieren verkrampt als de zenuwen verdrukt.
De oplossing is vaak je houding aanpassen en massage die het herstel proces op gang zet. 

Een andere vaak voorkomende klacht is lage rugpijn zonder duidelijke oorzaak. De symptomen zijn vaak als:
• een zeurende pijn in onderrug, uitstralend naar zijkant
• soms wat uitstraling naar de bil, maar niet naar het been
• vooral klachten naar lang staan, zitten of liggen
• minder klachten zolang je in beweging bent

In veel gevallen lijken er 3 oorzaken te zijn van lage rugklachten
• verminderde kracht van de kleine rugspieren
• een verkeerde houding
• verminderde bewegelijkheid van de rug
Het is de bedoeling dat door een massage het herstelproces op gang komt,waardoor je weer kunt gaan doen wat je graag wilt doen.
Voorkomt dat door uw rugklachten andere klachten ontstaan,maak daarom een afspraak.

Ik vind het heel belangrijk dat mijn klant bij mij tot rust komt.

Hanka van Dijk

uw masseuse