Massagepraktijk Hanka van Dijk

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap behoort tot de mooiste momenten in het leven van een vrouw, maar de lichaamlijke veranderingen en verandering in de hormoon huishouding kunnen voor ongemakken zorgen.

Een zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage. Tijdens massage ligt vrouw op de zij. Deze massage is zeer zachte massagevorm met subtiele strijkingen en knedingenwaarbij zo min mogelijk warmte mag vrij komen door wrijving, aangezien het lichaam dit kan herkennen als koortsverschijnselen en het afweersystemen kan inschakelen. Om die reden wordt ook veel massage olie gebruikt.

Zwangerschapsmassage is vooral ontspannend maar zorgt ook voor dat de strakke buik wat soepeler aanvoelt. Je krijgt meer energie. De zwangerschapskwaaltjes worden verminderd. Ook komen minder stress hormonen vrij waardoor men ook geestelijk tot rust komt. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden opgenomen door zowel moeder als kind.Vooral tijdens de laatste fase van de zwangerschap zijn deze momenten van diepe ontspanning onmisbaar.

Dankzij zwangerschapsmassage verloopt de zwangerschap niet alleen aangenamer, ook de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling nemen aanzienlijk af.

Belangrijk:

  • Zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf 14 weken tot aan de bevalling.
  • De massage is geschikt voor vrouwen met gezonde zwangerschap.

Na de bevalling:
Ook na de bevalling helpt de zwangerschapsmassage om je weer te herstellen en nek en schouderklachten worden meer onspannen wat door borstvoeding en het dragen van de baby wordt belast.
Dit mag na 4 weken na de bevalling en 6 weken na de keizersnee.

Een kleine impressie:

Welke massage is geschikt voor mij?

Doe de test!

Weet u ook niet welke massage u nu eigenlijk moet boeken? Geen probleem. Om u te helpen de juiste keuze te maken hebben we een vragenlijst ontwikkeld. Deze bestaat uit 7 specifieke vragen. Hiermee komt u snel bij de massage die op dit moment bij u past!

Ik vind het heel belangrijk dat mijn klant bij mij tot rust komt.

Hanka van Dijk

uw masseuse